Ile wyszło Ci na utrzymanie wagi? Białko do obniżenia trzymaj na poziomie 140-160g Jajecznica na maśle to czyjś gotowiec, wrzuć ilosć jaj i ilość tłuszczu jaki użyłeś. Masło orzechowe od czasu do czasu. Kurę wymieniaj na tłustsze mięsa i ryby [...]
[...] biały częsciej basmatii, parabolie, jasminowy, do tego warzywa. Tłuszcze urozmaić olej kokosowy się przyda, masło klarowane masło orzechowe od czasu do czasu wrzuciaj, orzechy dodaj http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html, awokado jeśli lubisz. Wrzuć do wglądu, białko do obniżenia trzymaj około 150-160g
Brat mi doradził, że białko najlepiej kupić najtańsze, bo nie warto przepłacać oraz żebym kupił sobie kreatynę, więc ostatecznie zostaje na zakupię tych 3 rzeczy: http://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33275.html http://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_BCAA_2:1:1-opis35135.html http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Pure_creatine-opis26687.html
[...] to samo z mięsem http://www.sfd.pl/T%C5%82uste_mi%C4%99sa__po_kt%C3%B3re_si%C4%99ga%C4%87,_czy_nale%C5%BCy_si%C4%99_ich_ba%C4%87_-t1131895.htmlmożesz też czerpać białko z jaj, nabiału (tutaj ogranicz się do 1-2 porcji dziennie), strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy , żółtka [...]
[...] przed wrzuceniem kreatyny miałem 65kg ------------- Dobra, koniec czekoladek, dieta już śmiga. Pewnie będą potrzebne updaty, ale startuję od: 7-8 posiłków Kcal 2850 B: 181, białko z jaj, ryby w większości, trochę mniej z kaszy warzyw i serów T: 102. tłuszcze z jaj, ryby, sera głównie W: 317, węgle z warzyw i kaszy tu pełna dieta: [...]
Dieta...ujdzie. Białko bym obniżyła 200g wystarczy, tłuszcze zdecydowanie podbiła do minimum 1g na kg mc. Ważymy przed obróbką termiczną, sporo nabiału, brak warościowych węgli, takie ilości płątkó owsianych mogą już mocno podrażniać w późniejszym czasie jelita. Masła orzechowe - od czasu do czxasu najlepszym źródłem tłuszczy nie są, a Ty ten [...]
Z tego co wiem miałeś wejść na bilans zerowy? Ile on wynosi ? Białko możesz delikatnie podbić te 120-130g możesz wrzucić, by tego mięsa było cośna talerzu. Tłuszcze też bym podbiła 80-80g daj. Ryżbiały wymieniaj raczej na basmatii, parabolied, kasze, ziemniaki, kurę na tłuste mięśa [...]
Sylwetka mi się bardzo podoba, jak "dodasz" to będzie super. Jak wyżej zostało już napisane, wymień :kiepskie: produkty, tutaj wrzucam 3 artykuły zerknij - na bazie tych produktów wybieraj składniki i wrzuć do wglądu jak już poprawisz. http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
[...] http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Ponadto białko do obniżenia na masie wystarczy 2g na kg mc, z racji niskiej wagi możesz lekko podbić i wrzucić około 150-160g by coś tego mięsa na talerzu było. Tłuszcze bym podbiła [...]
Co to jest ten siłowy w domu + cardio ? Podbiłabym na pewno białko, na około 130-140g. Tłuszcze też okolice 100g. Brakuje tutaj mi urozmaicenia tłuszczy : tłuste ryby, awokado, gorzka czekolada, masło klarowane, tłuste mięsa, orzechy (nie ziemne), olej kokosowy. Margaryny - wywalić zamień na masło minmimum 82% tłuszczy, tuńczyki i inne ryby w [...]
Nie ujmowałabym na początku, zacznij sobie od tych 2400, nawet 2500. Choć 2 tygodnie pobyć i zobaczyć co się dzieje. Porównałam z kalkulatorem, to przy lekkiej aktywności jest 2800kcal, więc sądzę, że te 2500 na początek byłoby dobre. Warto te dwie wartości porównać. Co do diety: dlaczego samo bialko z rana? Chleb wybieraj żytni na zakwasie [...]
@pborek - nie odnosiłem się do Twojej wypowiedzi. :-) Ogólnie o tym napisałem. @Autorze - Dieta ma być spersonalizowana wg Twoich potrzeb. Rzuć okiem. http://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html#post3 http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html [...]
[...] to będę je zamieniał z innymi mięsami ale nie wpisuję ich tutaj bo mam je gotowe w zamrażalce, zrobione przez mamęi tylko je podgrzewam. Trochę pozmieniałem żeby ograniczyć białko, więcej nie wiedziałem co zmienić żeby zejść jeszcze niżej. /SFD/2017/1/18/b62012c4ae7e4d8b88e6a979ddf41ad3.jpg /SFD/2017/1/18/680982e5f26441cc8e88232d48a7665a.jpg [...]
Witaj ;-) Białko podbij na okolice 130-150g rozkładaj je tak, by w każdym posiłku było go mniej więcej 20-25g inaczej próg leucynowy nie ma szans zostać osiągnięty. Nie używaj gotowych potraw jak placki ziemniaczane, wrzucasz ilość ziemniaków i produktów, któe do tych placków użyłeś. To samo z jajecznicą na masle, nie wiesz jakiego masła i ile [...]
Czekaj ...a co Ty myślisz, że WPI to jakiś magiczny środek na przyrost masy %-)? Białko w prochu używasz jak w diecie z jedzenia nie jesteś w stanie go dostarczyć, Tobie zaledwie trzeba 140-150g białka. Więc nie ma sensu wprowadzać proszku, chyba że uwzględnisz je jako dodatek. Dietę zmień według produktów : [...]
[...] masło orzechowe to kiepskie źródło tłuszczy, to samo majonez. Mleko w proszku to w ogole pojęcia nie mam po co? Tuńczyk wywalić, od czasu do czasu. To też kiepskiej jakości białko. Ryż biały wymieniaj na basmatii, parabolied, jaśminowy, kasze różne, ziemniaki. Jak Marcin wspomniał - jaja jadaj całe, chyba że masz osobno białka. W każdym posiłku [...]
Dieta moim zdaniem również bardzo kiepska, jałowa wręcz. Po pierwsze obniż białko, 190-200g białka w zupełności Ci wystarczy. Tłuszcze podbij - 90-110g i reszta węglowodany do wyliczonej kaloryczności . Tutaj ściągi z czego warto korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
[...] po treningu i na kolację. Raczej coś "lepszego" niż ryż biały i rodzynku tutaj ściąga http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Ponadto białko też warto urozmaicić, samo sklepowe mięso mielone i jaja, wpc to kiepsko http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 [...]